Kreativ gåva till Alla hjärtans dag!

Har du idétorka till Alla hjärtans dag? Vill du köpa en kreativ gåva? Något som du inte köpt förut? Något personligt? Något unikt? Något roligt?

Köp då en sticker dekal med ett personligt och romantiskt meddelande. Designa en dekal med dig själv och din älskade eller en dekal som gestaltar din älskade och hens intressen och skriv ett personligt meddelande under.

Våra dekaler kan sättas på alla typer av plana ytor, som t.ex. bilfönster, billack, dörrar, brevlådor, bärbara datorer, surfplattor, foldrar, glasfönster osv.

Varför firar vi Alla hjärtans dag?

Firandet av helgonet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och300-talet är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem. Enligt en sen medeltida helgonlevnad ska Sankt Valentinus ha återgett synen åt sin fångvaktares dotter – något som kom att inlemmas i vissa moderna historier om Sankt Valentin.

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver.

I Sverige har firandet av Sankt Valentin och alla hjärtans dag inte förekommit i någon större utsträckning förrän på 1960-talet, då det lanserades av kommersiella skäl och genom amerikansk kulturell påverkan. Nordiska Kompaniet försökte importera seden till Sverige 1956, men det tog tid innan firandet blev mer än det hjärtformade gelégodiset. Under 1990-talet tog dock firandet fart (kanske som en följd av uppmärksamheten i skolorna) och har funnit sin plats som alla hjärtans dag i den svenska högtidskalendern.

Testa själv här: originalpeople.se

OriginalPeople